Totalt
    Vis handlekurv
    Varenummer:
    11785

    Klippfiskboka - maten og historia

    Ingen bilete
    klippfiskboka   maten og historia
    Ingen bilete
    Varenamn2:
    Klippfiskboka tek deg med på ei spanande historisk og kulinarisk reise.
    alt07:
    MAT
    Lager:
    På lager
    Pris NOK:
    368,-
     
    Legg i handlekorg
    Omtale:
    I den første delen får vi servert klippfiskens kulturhistorie. Om korleis salta og tørka torsk gjennom hundreåra har vorte ein delikatesse for så mange, spesielt katolikkar som kunne ete fisk i fastetida. Tidleg ute med klippfisk var portugisarane.
    Først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg, og då på Nordmøre. Kristiansund vart klippfiskhovudstaden, ei rolle Ålesund tok over midt på 1900-talet. I våre dagar er Noreg verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal.
    I den andre delen av boka får lesarane servert klippfisk, både i form av gode oppskrifter, lekre bilete og i ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene kjem frå fem land: Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil. 
    Medforfattarar: Karsten Alnæs, Mindor Klauset, Arnjlot Løseth, Hans Morten Sundnes og Odd W. Williamsen
    Boka er utgjeven i samarbeid med Høgskulen i Volda.
    Tips ein venn
    Del med vennane dine, eller tips via e-post
    Utskriftsvennleg
    Utskriftsvennleg
    Har du spørsmål om produktet?